FAMILIEBEDRIJF

JALLATTE, SCHEPPER VAN WELZIJN

Fort entreprise jallatte

Jallatte® werd in 1947 door Pierre Jallatte opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een historisch merk in de sector van de veiligheidsschoenen. De knowhow van het bedrijf is gebaseerd op jarenlange ervaring en vormt het referentiepunt op de Europese markt.
Al meer dan 70 jaar vormen veiligheid, comfort, esthetiek en welzijn de bakens van een proces dat Jallatte® ertoe heeft gebracht om op een natuurlijke manier rekening te houden met de veiligheidsaspecten van het dragen van veiligheidsschoenen. Dit is een aspect dat Jallatte® volledig in het ontwerp van zijn producten integreert.

ONDERZOEK EN ONTWIKKELING

De activiteiten op het vlak van design, onderzoek en ontwikkeling van Jallatte® zijn samengebracht in een hooggekwalificeerde R&D-afdeling in Italië, die volledig gewijd is aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en materialen, waarmee de werkomstandigheden van de gebruiker nog meer kunnen worden verbeterd dan wat door de Europese normen wordt geëist en waarmee zijn 'welzijn' kan worden verbeterd.

PRODUCTIEMIDDELEN

Het grootste gedeelte van de productieactiviteiten van Jallatte® vinden in Tunesië plaats. In de fabriek van Saint-Hippolyte-du-Fort vindt de productie plaats van J-Energy™, Lightane™, Triftane™ en Softane™ bimateriaal en van de Xétane™ composietneuzen. Daarbij wordt gebruikgemaakt van het principe van in hoge mate geautomatiseerde flexibele werkeilanden en productielijnen. (productiecapaciteit: 3.000 tot 3.500 paar/dag). Bij iedere productiefase en voordat ze de fabriek verlaten, worden de schoenen van Jallatte® aan heel wat controletests onderworpen. De zoektocht naar kwaliteit begint bij een strenge keuze van de grondstoffen en de componenten, die vooraf de nodige prestatietests hebben ondergaan.

COMMERCIËLE AANWEZIGHEID

Het distributienet van de schoenen van Jallatte® is gebaseerd op de commerciële kantoren van de Groep op de belangrijkste Europese markten (Frankrijk, Italië en het Verenigde Koninkrijk) en op de verkoopnetwerken in Scandinavië, Oost-Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.